A tanda de penaltis decidiu o primeiro finalista da Copa Galicia 2015

PUBLICADO EN: Noticias de GaliciaBurelaDeportes
A-
A+
Encontro O Parrulo - Burela. Foto: A. Puentes

Encontro O Parrulo – Burela. Foto: A. Puentes

Na semifinal entre O Parrulo Ferrol FS e o CD Burela FS Pescados Rubén o duelo finalizou con táboas no marcador (3-3) e o maior acerto desde a pena máxima dos ferroláns concedeulles o billete para a gran final que se disputará o día 1 de abril, as 21.00 horas, nas Pontes (A Coruña). O desenlace do encontro recordou á Copa de España, vantaxe laranxa (2-3) e no último suspiro chegou o empate, neste caso, do conxunto departamental propiciando unha nova tanda de penaltis na que o O Parrulo resultou vencedor ante un Burela condicionado polas baixas e o esforzo copeiro.

O encontro comezou con boas sensacións do Burela Pescados Rubén, que logrou adiantarse por mediación de Behroz (0-1) no minuto 2. A escuadra mariñá controlaba o tempo do partido aínda que sen xerar demasiado perigo a un O Parrulo que buscou no tiro de media distancia a súa arma ofensiva. Tras varias tentativas, Chicha tirou de oportunismo para aproveitar un rexeite e establecer o empate (1-1) que tivo unha resposta inmediata con Behroz como protagonista outra vez. O iraní culminou unha xogada colectiva para situar o 1-2 que deu paso aos mellores momentos bureleses. Na recta final do primeiro período Iago Míguez marcou distancias co 1-3 co que se chegou ao descanso. Na continuación, tras varios minutos de tanteo o choque comezou a ser máis aberto. Álex estivo a piques de sorprender a Canoli que devolveu a xogada pero a mellor ocasión tívoa Helder nun man a man que o veterano meta local resolveu mantendo ao seu equipo no partido. O partido entrou nunha dinámica de ida e volta que favorecía aos locais ante un Burela que perdía frescura co paso dos minutos. Jacobo acurtou distancias (2-3) e na recta final O Parrulo buscou con insistencia, ata con porteiro xogador, o empate que chegou a 10 segundos a través de Rubi. Final do partido e empate a tres goles que provocou a tanda de penaltis na que Ou Parrulo logrou o seu billete para a final.

O Parrulo Ferrol:
Canoli, Álex, Isma Grandal, Jacobo, Chicha – cinco inicial- Martín, Iago Socastro, Iñigo, Isma e Rubi.

CD Burela FS:
Álex, Iago Miguez, Behroz, Chano, Antoñito – cinco inicial – Miguel, Renato, Ángel e Hélder.

Árbitros: José Luis Rei Hermida e Jorge Varela Señarís (Colexio galego). Amoestaron aos locais Isma, Jacobo e ao adestrador Diego Ríos e aos visitantes Chano e Hélder.

Goles: 0-1 Behroz min.2, 1-1 Chicha min.13, 1-2 Belhoz min.13, 1-3 Iago Míguez min.17, 2-3 Jacobo min.28, 3-3 Rubi min.39.

Penaltis: Burela | Iago Míguez (Fallo), Antoñito (Gol), Chano (Gol). O Parrulo | Jacobo (Gol), Iago Socastro (Gol), Isma (Gol).