Os Hispanos impoñen as súas armas no encontro clasificatorio para o Campionato de Europa de Balonmán

PUBLICADO EN: Noticias de GaliciaCangasDeportesDeportes Portada
A-
A+
Encontro España - Austria

Encontro España – Austria

Vitoria de España sobre Austria (27:16, 12:8 no descanso) no Pavillón Municipal de Deportes de O Gatañal en Cangas de Morrazo, fronte a 1.950 espectadores, na primeira xornada da fase clasificatoria para o Campionato de Europa de Polonia 2016.

Austria, que está formada en gran medida por xogadores da Bundesliga de Alemaña, demostrou nos primeiros minutos o progreso que experimentou nos últimos anos, cimentando o seu partido nunha defensa moi sólida e axustada, facilitando a vida a Marinovic  que, con 9 paradas na primeira metade, evitou unha maior diferenza ao descanso.

España, a pesar de todo, conseguiu recuperar o control do marcador con Julen Aginagalde moi activo no pivote, provocando o terror na zaga rival. Cadeas, en vista do equilibrio, apostou por dispor unha defensa en avanzado para frear o ritmo do opoñente. España, que perdía a Viran Morros por exclusión dúas veces, recorreu a Sterbik  para abrir unha brecha antes de abandonar a pista no intermedio.

Austria comparecía na cancha na segunda parte co obxectivo de reducir a renda do combinado español que, aplicando unha defensa pechada, provocaría unha seca de 10 minutos no rival. Así, os discípulos de Cadenas aproveitaron para recuperar o terreo perdido e xerar unha diferenza moi grandes.

Austria, que tiña en Marinovic e Santos aos seus mellores activos, parecía incapaz de percutir na zaga hispana. Cadenas, en vista do resultado, optou por mover o banco e repartir os minutos entre o resto de convocados, a fin de asistir á cita de Finlandia sen fatiga.

Vitoria e puntos para o combinado español que descansa na segunda praza do Grupo 7, empatado a puntos con Alemaña que, no primeiro partido, arroiou (30:18) a Finlandia.

30 de outubro de 2014 | 11:28 • Sen comentarios